Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nový Xerox WideFormat IJP 2000 vytiskne desetimetrový banner za 1 minutu

Autor článku: redakce   
Středa, 30 Duben 2014 16:10

Tags: Tiskárna | Velkoformáty | Xerox

Xerox IJP 2000Běžné digitální velkoformátové inkoustové tiskárny jsou příliš pomalé pro tisk v množství, v jakém ho většinou zákazníci vyžadují. Xerox proto přichází s unikátní novinkou – velkoformátovou tiskárnou Xerox IJP 2000.

Barevný plakát za 5 sekund

IJP 2000 je kombinací jedinečných technologií zajišťujících rychlý tisk, kvalitní obraz, tisk na variabilní média, vysoký RIPovací výkon a neméně vysoký výkon při tisku různých dat při snižování provozních nákladů. Tiskárna je ideální pro tisk interiérových aplikací, například poutačů a reklamních sdělení v prodejnách, plakátů umístěných ve vozech MHD, reklamní grafiky či prosvícených nápisů. Může tisknout na média široká od 297 do 1067 mm a dlouhá až 30 metrů. Se čtyřmi rolemi papíru s celkovou kapacitou 600 metrů je tisk skutečně nadstandardně rychlý a vysoce produktivní.

Na rozdíl od tradičních inkoustových tiskáren, kde se tiskové hlavy pohybují nad médiem tam a zpět, u tiskárny IJP 2000 jsou stacionární tiskové hlavy umístěny v řadě přes celou šířku média, které se pohybuje konstantní rychlostí. Vzhledem k tomu, že se nemusí čekat, až se tisková hlava přesune do pozice pro další průchod, je tisk několikanásobně rychlejší.

Tiskárna IJP 2000 má pět překrývajících se termálních tiskových hlav, které jsou elektronicky „spojené" tak, aby zajistily tisk v šířce až 1067 mm. Každá tisková hlava je široká přibližně 222 mm a obsahuje trysky pro inkousty cyan, magenta, yellow a dvojitý černý kanál, který dodává sytou, jednolitou černou barvu.

Xerox IJP 2000 - čištění

Každá tisková hlava je osazena jedenácti výkonnými čipy zajišťujícími distribuci inkoustu, které řídí procesy 70 400 inkoustových trysek na každé hlavě — celkem více než 350 000 trysek na všech pěti tiskových hlavách. To je 17krát větší hustota trysek než u tradičních inkoustových hlav! Působením tepla vytvářejí trysky nepatrné kapičky inkoustu o velikosti 1,3 pl, to znamená 774 miliónů kapiček inkoustu za sekundu na jednu tiskovou hlavu. Trysky jsou užší než lidský vlas a díky tomu tvoří skvělé detaily obrazu, plynulé přechody a jasné, syté barvy. Tato unikátní osvědčená inkoustová technologie, na kterou dosud bylo vydáno 3000 patentů, je zárukou spolehlivého a neuvěřitelně rychlého tisku.

Výkon 420 m2 za hodinu

Protože jsou všechny barvy aplikovány současně během jednoho průchodu, dokáže tiskárna IJP 2000 tisknout rychlostí až 150 mm za sekundu nebo potisknout celou řadu médií rychlostí až 420 m2 za hodinu. To znamená kvalitní tisk barevných plakátů za 5 sekund, 12 výtisků za minutu a devítimetrové poutače již za 1 minutu. Rychlost tisku v rozlišení 1600 x 1600 dpi je stálá bez ohledu na oblast pokrytí, typ a šířku média.

Tiskárna IJP 2000 používá ekologické vodou ředitelné inkousty na bázi barviva. Každý barevný inkoust je v samostatné dvoulitrové nádržce umístěné ve snadno přístupném prostoru na boku tiskárny. Pro přívod inkoustu z nádržek do tiskových hlav používá vakuová čerpadla a cirkulační systém s vloženými zásobníky, které zabraňují průniku vzduchu, odstraňují nečistoty a zajišťují stálou kvalitu tisku pro každou barvu. Nepoužitý inkoust se vrací z tiskových hlav zpět do rezervoáru. Tiskárna IJP 2000 má spotřebu, ve srovnání se zařízeními používajícími větší kapičky vodorozpustného inkoustu, až o 50 % menší. Nepatrná velikost rovněž znamená, že se na papír nanáší méně vlhkosti a výtisky jsou ihned po vytištění suché.

Díky svým vlastnostem a širokému barevnému rozsahu se inkousty IJP 2000 nejlépe hodí pro interiérové účely. Za podmínek běžného osvětlení interiéru jsou barvy světlostálé po dobu tří až čtyř let.

Xerox IJP2000 - automatické zakládání média v roli

Desetimetrový banner za 1 minutu

Tiskárna IJP 2000 dokáže tisknout na různá média, například na matný natíraný papír, fotografický lesklý či polomatný natíraný papír, fólie pro zpětné prosvícení, neprůsvitnou fólii, samolepicí vinyl, samolepicí papír, textilii na poutače (polyesterovou tkaninu) či plakátový papír typu „blueback". Média jsou uložena ve dvou zásobnících, z nichž každý pojme dvě role až se 150 metry. Zakládání média je maximálně jednoduché, stačí založit roli, zavést papír pod unašeč a stisknout tlačítko.

Součástí je software VI Design Express, který je možné nainstalovat jako plug-in do aplikace InDesign. Potom už je snadné vytvářet běžné tiskové aplikace pomocí poskytnutých šablon. Modul VI Design Express využívá společné objekty, se kterými kombinuje variabilní textová a obrazová data a vytváří výstup ve formátu PDF.


Mohlo by vás zajímat: