Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nové 3D skenery Revopoint POP 3 a RANGE 3D u Elviry

Autor článku: Redakce   
Úterý, 17 Říjen 2023 13:07

Tags: 3D skenery | Abc3D | Elvira | POP3 | RANGE 3D | Revopoint

13614 revopoint-pop3-mini-range-esikona-2342El­vi­ra před­sta­vu­je Re­vo­point POP3 a Re­vo­point RANGE 3D, nové kom­pakt­ní 3D ske­ne­ry firmy Re­vo­point ur­če­né k vše­stran­né­mu do­má­cí­mu a pro­fe­si­o­nál­ní­mu vy­u­ži­tí. Oba ske­ne­ry roz­ši­řu­jí port­fo­lio 3D ske­ne­rů do­stup­né na por­tá­le Acb3D, který nyní před­sta­vu­je jednu z nej­kom­plex­něj­ších na­bí­dek 3D ske­ne­rů do­stup­ných zá­kaz­ní­kům v České re­pub­li­ce a na Slo­ven­sku.

Re­vo­point POP3 je další ge­ne­ra­cí vše­stran­né­ho kom­pakt­ní­ho 3D ske­ne­ru. Pro­dukt, který ve všech ob­las­tech na­va­zu­je na svého před­chůd­ce, po­sky­tu­je ve své ka­te­go­rii mi­mo­řád­nou přes­nost (až 0,05 mm), mož­nost pra­cov­ní vzdá­le­nos­ti 150 mm - 400 mm a rych­lost ske­no­vá­ní 12 - 18 sním­ků za sekun­du. Díky kon­zis­tent­ní­mu a efek­tiv­ní­mu za­chy­ce­ní přes­ných a de­tail­ních 3D mo­de­lů POP3 od­bou­rá­vá po­tře­bu ruč­ní­ho mě­ře­ní ob­jek­tů. S 9osou jed­not­kou (Iner­tial Me­a­su­re­ment Unit - IMU) na­bí­zí POP3 také přes­něj­ší za­chy­ce­ní při ske­no­vá­ní v po­hy­bu, když po­kro­či­lý al­go­rit­mus eli­mi­nu­je ne­přes­nos­ti způ­so­be­né náh­lým ne­če­ka­ným po­hy­bem nebo otře­sem. Ske­ner umožňuje rych­le a snad­no vy­tvá­řet přes­né 3D mo­de­ly téměř ja­kých­ko­liv ob­jek­tů, které jsou oka­mži­tě při­pra­ve­né k 3D tisku bez nut­nos­ti ča­so­vě ná­roč­né­ho mo­de­lo­vá­ní ve 3D soft­wa­ru.

Pop3 -2342

Re­vo­point RANGE 3D s tech­no­lo­gií in­fra­čer­ve­né­ho svět­la při­chá­zí také s rych­los­tí ske­no­vá­ní až 18 sním­ků za sekun­du. In­te­gro­va­ný, spe­ci­ál­ně vy­vi­nu­tý čip spolu s no­vý­mi po­kro­či­lý­mi al­go­ritmy umožňují ještě ply­nu­lej­ší spo­jo­vá­ní sním­ků a zlep­šu­jí tak efek­ti­vi­tu ske­no­vá­ní. S pra­cov­ní vzdá­le­nos­tí 300 - 800 mm do­ká­že rych­le a s vy­so­kou kva­li­tou ske­no­vat velké ob­jek­ty. Tento ske­ner je ty­pic­ky vhod­ný pro au­to­mo­bi­lo­vé pro­fe­si­o­ná­ly a nad­šen­ce, kteří díky němu mohou kom­plet­ně za­chy­tit jak ex­te­ri­ér, tak in­te­ri­ér a efek­tiv­ně jej vy­u­žít v re­ál­ném pro­stře­dí pro různé opra­vy a úpra­vy jako pře­stav­by mo­to­ru, vý­mě­ny dílů ka­ro­se­rie apod. Ske­ner na­bí­zí také vy­so­kou rych­lost a přes­nost při vy­tvá­ře­ní 3D mo­de­lů lid­ské­ho těla pro vi­deo­hry, módní ná­vr­hář­ství, AR a VR apli­ka­ce, kde je po­tře­ba ske­no­vat po­sta­vy od hlavy až k patě.

Range 3D-2342

Se zvy­šo­vá­ním rych­los­ti a vý­kon­nos­tí 3D ske­ne­rů do­chá­zí také k roz­ši­řo­vá­ní mož­nos­tí je­jich apli­ka­ce v nej­růz­něj­ších od­vět­vích. Dvě no­vin­ky v port­fo­liu Re­vo­point jsou toho dů­ka­zem a v El­vi­ře jsou rádi, že svým zá­kaz­ní­kům mohou na­bíd­nout opět vyšší hod­no­tu a pří­no­sy, ať již pů­so­bí v prů­mys­lo­vých či umě­lec­kých obo­rech. POP 3 a RANGE dále roz­ši­řu­jí její kom­plex­ní na­bíd­ku 3D ske­ne­rů, která do­ká­že po­krýt ši­ro­ké po­tře­by od hobby ak­ti­vit až po nej­ná­roč­něj­ší pro­ce­sy v au­to­mo­ti­ve či le­tec­ké vý­ro­bě.

V sou­vis­los­ti s nově uve­de­ný­mi pro­duk­ty El­vi­ra před­sta­vu­je zvý­hod­ně­ný spe­ci­ál­ní ba­lí­ček 3D ske­ne­rů POP3, Mini (vč. dvou­o­sé ro­tač­ní desky) a Range. Ba­lí­ček tří ske­ne­rů byl se­sta­ven tak, aby zá­kaz­ní­ci zís­ka­li mož­nost ske­no­vat li­bo­vol­ně malé a velké ob­jek­ty v co možná nej­lep­ším de­tai­lu a rych­los­ti, a navíc v li­bo­vol­ném pro­stře­dí. Navíc mohou na­příč všemi ske­ne­ry vy­u­žít veš­ke­ré pří­slu­šen­ství, jako např. dvou­osý ro­tač­ní sto­lek. 

V sou­čas­né době por­tál Abc3D na­bí­zí ši­ro­kou pa­le­tu 3D ske­ne­rů, vedle pro­duk­tů řady Re­vo­point také pro­fe­si­o­nál­ní 3D ske­ne­ry zna­ček Scan­tech či evi­Xs­can. Více in­for­ma­cí na www.abc3d.cz/3d-skenery-a-software.

 


Mohlo by vás zajímat: