Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

HP představuje nové základní modely velkoformátových tiskáren

Autor článku: Václav Buk   
Neděle, 11 Listopad 2012 00:00

Tags: Hewlett-Packard | Tiskárny | Velkoformáty

HP Designjet T120 Dramatic6 01Společnost HP dnes, jako první v oboru, představila první cloudově orientovaná tisková řešení určená pro studenty a profesionály z oblastí architektury, stavební projekce a stavitelství, která zpřístupňují velkoformátový tisk více uživatelům. Díky přístupu k velkoformátovému prostředí cloudu prakticky odkudkoli přinášejí nové produkty HP Designjet T120 a T520 ePrinter jednoduchá a cenově dostupná tisková řešení pro profesionály pracující v terénu a na cestách.

Kompaktní, 24palcová tiskárna řady HP Designjet T120 ePrinter je ideální pro studenty a externí spolupracovníky, zatímco 24- a 36palcové tiskárny řady HP Designjet T520 ePrinter jsou určeny malým architektonickým, projekčním a stavitelským týmům, které potřebují rychlý, profesionální tisk.

Další generace bezplatné webové služby

Společnost HP také oznámila druhou generaci bezplatné webové služby pro profesionály z oblastí architektury, projekce a stavitelství – HP Designjet ePrint & Share. Umožňuje snadný přístup a velkoformátový tisk z tabletů a chytrých mobilů s iOS nebo Androidem, notebooků nebo přímo z dotykové obrazovky tiskárny.

HP Designjet T120 Dramatic6 02

Snadný velkoformátový tisk zákazníkům

„S ohledem na ekonomickou situaci se zvýšil počet spolupracovníků na volné noze a malých studií, došlo ke zkrácení projekčních termínů a vzrostly požadavky na vysokou mobilitu pracovníků ve stavebnictví, kteří více než polovinu svého času stráví mimo kancelář," řekl Santiago Morera, viceprezident a generální manažer divize Large-format Printing Business společnosti HP. „Rozšíření nabídky produktů HP Designjet pomáhá našim zákazníkům získat přístup k tisku a datům odkudkoli, kde to práce vyžaduje, a umožňuje uživatelům, kteří si prvně pořizují velkoformátovou tiskárnu, snadno a za přijatelnou cenu tisknout vlastními silami."

Nejmenší tiskárna ve své třídě s půdorysem o délce pouhých 987 mm – HP Designjet T120 ePrinter – nabízí výhody dvou tiskáren v jedné díky zásobníku na formáty B+/A3 a pohodlnému zakládání role s předním plněním. Intuitivní, plně barevný dotykový displej tiskárny zjednodušuje tisk a orientaci všem, kdo ještě nemají zkušenosti s tiskem na velké formáty. Inkousty HP zajišťují vysoce kvalitní výstup s bohatými barvami a ostrými liniemi dosahujícími minimální tloušťky čáry 0,04 mm.
Dvakrát rychlejší tisk

HP Designjet T520 ePrinter, který je k dispozici v 24- či 36palcovém provedení, navyšuje oproti předchozímu modelu výpočetní výkon a nabízí dvojnásobnou rychlost tisku a rozlišení. S 1 GB RAM a technologií HP-GL/2 tiskne HP Designjet T520 ePrinter rychlostí jednu stranu D/A1 za 35 sekund. Originální inkousty HP a tiskové hlavy s dlouhou životností dosahují minimální tloušťky čáry 0,02 mm a ostrých detailů s rozlišením až 2400 bodů na palec (dpi) pro rychlé, profesionální výsledky tisku.

Vestavěné Wi-Fi připojení

HP Designjet T120 a T520 ePrinters jsou jediné velkoformátové tiskárny na trhu s vestavěným Wi-Fi připojením, takže uživatelé mohou nainstalovat tiskárnu přesně tam, kde je to nejvýhodnější. Realistické tiskové náhledy z nového ovladače HP Designjet zajišťují přesný tisk na první pokus, což vede k úsporám času a nákladů při tisku z počítače.

Nejjednodušší vzdálený tisk s HP Designjet ePrint & Share

„Nová tisková technologie HP Designjet nám dává jistotu, že když potřebujeme rychle vytisknout vysoce kvalitní výkresy pro jednání, zvládneme to. Při práci tak zažíváme mnohem méně stresu," dodal Peter Zellner, ředitel společnosti ZELLNERPLUS, zákazník beta programu tiskárny HP Designjet T520 ePrinter. „Když jsem teď viděl, jak moc tiskárna HP Designjet T520 ePrinter zlepšuje náš každodenní postup navrhování a stavební realizace, neumím si práci bez ní představit."

Řada tiskáren HP Designjet ePrinter umožňuje mobilní přístup a velkoformátový tisk prostřednictvím služby HP Designjet ePrint & Share. Nejnovější verze HP Designjet ePrint & Share nabízí přes webový prohlížeč stolního počítače, mobilní aplikace nebo dotykové obrazovky k webu připojených tiskáren HP Designjet:

  • Možnost poslat projekty k tisku na HP Designjet ePrinter e-mailem. Uživatelé jednoduše připojí PDF nebo jiný tiskový soubor k e-mailu a zašlou jej na vyhrazenou adresu tiskárny.
  • Automatickou, bezpečnou on-line historii tisku prostřednictvím nového ovladače HP Designjet. S on-line historií tisku mají uživatelé přístup ke svým nejnovějším výkresům a možnost zvětšení či dotisku přesné kopie prostřednictvím několika kliknutí.
  • Pohodlné sdílení souborů s pomocí automaticky generovaného hypertextového odkazu pro okamžitý přístup k libovolnému souboru v rámci historie tisku.
  • Přístup ke všem FTP serverům z jediného místa. Uživatelé mohou přistupovat k více FTP serverům z jediného rozhraní s jediným přihlášením, takže je snadné prohlížet a tisknout soubory, kdykoli a odkudkoli je zrovna potřeba.

Ceny a dostupnost

„Povaha našeho podnikání vyžaduje, aby zaměstnanci mimo město a na dalších místech pracovali s tablety a získávali okamžitou zpětnou vazbu od zákazníků," řekl Ma Wenjie, návrhář v E+D International, zákazník beta programu HP Designjet T520 ePrinter. „Díky využití HP Designjet ePrint & Share můžeme takové změny připomínkovat a s klientem zavčas řešit úpravy, zatímco naši vzdálení pracovníci mohou posílat své připomínky na naši vlastní tiskárnu, což výrazně zlepšuje efektivitu."

  • U řady HP Designjet T120 ePrinter se očekává celosvětová dostupnost od 1. listopadu za předpokládanou maloobchodní cenu 1000 amerických dolarů.
  • U řady HP Designjet T520 ePrinter, kde budou k dispozici 24- a 36palcové modely, se očekává celosvětová dostupnost od 1. listopadu za předpokládané maloobchodní ceny 1800 dolarů, respektive 2500 dolarů.
  • HP Designjet ePrint & Share je k dispozici bezplatně ke stažení pro zákazníky s tiskárnami HP Designjet. Mobilní aplikace jsou k dispozici prostřednictvím služeb Google Play a Apple App Store.

Více informací o nejnovějších modelech řady HP Designjet je k dispozici na adresách www.hp.com/go/DesignjetFall2012 a www.hp.com/go/designjet. Videa a aktualizace nových produktů jsou k dispozici na Facebooku na adrese www.facebook.com/HPdesigners, na Twitteru na twitter.com/hpgraphicarts a na YouTube na www.youtube.com/hpgraphicarts.


Mohlo by vás zajímat: