Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Dassault Systèmes bude distribuovat řešení Gehry Technologies

Autor článku: Karel Heinige   
Čtvrtek, 30 Červen 2011 13:25

Tags: 3D BIM | Dassault | Digital Project | Gehry Technologies

Vizualizace Národního olympijského stadionu v Pekingu - GehryTechnologies -1126Produkty sady Digital Project vyvíjené společností Gehry Technologies budou integrovány do portfolia společnosti Dassault Systèmes. Ta je bude distribuovat prostřednictvím svých přímých i nepřímých prodejních kanálů. Společnost Gehry Technologies poskytuje služby a technologie architektům, konstruktérům, developerům i stavebníkům po celém světě. Digital Project je sada vysoce výkonných 3D BIM (building information modelling) aplikací vyvinutých za použití nástroje Dassault Systèmes CATIA. Digital Project nabízí správu a řízení návrhů, konstrukcí i projektů v komplexním 3D prostředí. Sada aplikací byla vyvinuta speciálně pro stavebnictví a architekturu.

Digital Project byl uveden na trh v roce 2004 a uplatnil se při stavbě řady významných architektonických projektů po celém světě. Společnost Gehry Technologies úspěšně použila Digital Project například při náročném navrhování a projektovém řízení Národního olympijského stadionu v Pekingu, Lincoln Centra nebo nejvyšší budovy světa Burj Kalifa Tower.
Uzavřená dohoda umožní širší distribuci sady Digital Project a bude dalším krokem k vyšší diverzifikaci portfolia Dassault Systèmes. Zároveň společnosti Gehry Technologies umožní zaměřit se na realizaci projektů a nabídku webových služeb. Spojení vyspělých technologií digitálního projektování, jedinečných funkcí pro spolupráci a důvěrné znalosti specifik stavebnictví dá klientům možnost využívat interdisciplinárního parametrického modelování bez ohledu na rozsah a složitost projektu. Umožní také implementaci BIM napříč celým projektovým týmem včetně architektů, konstrukčních inženýrů a stavitelů.
„Řešení vyvíjená Dassault Systèmes se úspěšně používají ve výrobním sektoru. Domníváme se, že mohou najít významné uplatnění i ve stavebnictví, což se ostatně prokázalo i v nedávných letech,” říká generální ředitel divize CATIA Etienne Droit. „Digital Project již osvědčil své jedinečné schopnosti na nejnáročnějšchí projektech na světě. Jsme rádi, že můžeme naše dlouhodobé partnerství posunout ještě o krok dále a nabídnout zákazníkům ze stavebního sektoru ta nejvyspělejší řešení vyvinutá pro toto odvětví.” 
„Digital Project založený na řešení CATIA od Dassault Systèmes dává konstruktérům a architektům kontrolu nad designem, rozpočtem i plánováním. Jsme přesvědčeni, že uzavřené partnerství rozšíří uplatnění sady Digital Project ve stavebnictví a umožní výstavbu originálních projektů,” uvedl technický ředitel Gehry Technologies Dennis Shelden.

Mohlo by vás zajímat: