Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Pozvánka na WOOD-TEC

Úterý, 18 Srpen 2009 09:25

Tags: Akce | Společnost

woodtec2009_934.jpgLetošní mezinárodní veletrh strojů, nástrojů, zařízení a materiálů pro dřevozpracující průmysl WOOD-TEC se koná ve dnech 20. až 23. října na brněnském výstavišti. V současnosti je už přihlášeno  celkem 206 firem ze 12 zemí (Belgie, ČR, Čína, Dánsko, Francie, Itálie, Polsko, Rakousko, Slovensko, Slovinsko, Německo, Tchaj-wan).  Svou účast už potvrdila řada významných firem, mezi které patří BALJER-ZEMBROD, BeA CS, Blum, FELDER Group CZ, HÄFELE, Hettich ČR, HOUFEK, ITALCOMMA, PANAS, ROJEK dřevoobráběcí stroje, Schachermayer, TEKMA a další. Největší expozici budou mít vystavovatelé Rojek (600 m2), EPIMEX dřevoobráběcí stroje (450m2),  Felder (500 m2) a Houfek (400 m2).  
Vystavovatelé budou soustředěni v  pavilonu F a poprvé i v novém pavilonu P. Tento významný veletrh v regionu střední a východní Evropy zaštiťuje Evropské sdružení výrobců dřevozpracujících strojů EUMABOIS, který tvoří seskupení třinácti národních asociací, reprezentující 800 evropských výrobců strojů (800), nástrojů a příslušenství. Zajišťuje tak produkci v hodnotě více než pět milionů euro, což je více jak 56 procent celé světové výroby v oboru.
Na veletrhu WOOD-TEC najdete stroje, technické vybavení a služby pro lesní hospodářství a pro primární i další zpracování dřeva, pro povrchovou úpravu a pro montáž a balení dřeva. Dále tu bude dopravní, manipulační a skladovací technika, robotika, stroje a zařízení pro speciální procesy, pomocné stroje, ruční stroje pro zpracování dřeva a plastů, nástroje a příslušenství apod. Nebudou chybět ani obory týkající se úspor energie, elektronického sběru dat, materiálů, barev a chemických výrobky, kování, čalounických strojů, nezávislých služeb. Své stánky budou mít i Výzkumné a zkušební ústavy a nakladatelé odborné literatury.
Součástí veletrhu WOOD-TEC je už tradičně bohatý doprovodný program a ústředním tématem je  „Dřevo – nedílná součást udržitelného rozvoje“. Semináře pro odborníky budou probíhat po celé čtyři dny veletrhu přímo v pavilonu P, jež nabízí prostory 10 000 metrů čtverečních čisté výstavní plochy, má moderní vybavení a dokonalou infrastrukturu včetně parkoviště v bezprostřední blízkosti pavilonu.
Program zahájí stejnojmenný celostátní seminář pod vedením Ústavu lesnické a dřevařské ekonomiky a politiky, Lesnické a dřevařské fakulty a MZLU. Ta se podílí společně s Veletrhy Brno na organizaci celého doprovodného programu. Celodenní seminář na téma „Elektronická přejímka kulatiny a bioenergie“ se uskuteční druhý den veletrhu 21. října. Zajímavá bude přednáška na aktuální téma Energetické využití biomasy a dřevařský výzkum – teorie aplikace v praxi.  
O současných trendech strojů a nástrojů pro obrábění dřeva a modifikaci a komprimaci dřeva budou přednášet specialisté 22. října. Součástí programu je i úprava povrchu dřevěných materiálů nízkoenergetickým studeným plazmatem a jeho aplikace ve strojírenství a dřevozpracujícím průmyslu. V rámci tohoto bloku se zájemci mohou seznámit s  ukázkami prací studentů MZLU v Brně Lesnické a dřevařské fakulty na téma Výzkum v oboru obrábění dřeva, řezných nástrojů a modifikace dřeva.
O spolehlivosti a životnosti dřevostaveb se bude hovořit poslední den 23. října. Na programu jsou i kompozitní materiály na bázi dřeva využívané pro výrobu dřevěných staveb i materiálové modely dřeva. Součástí semináře bude Mapování historických i současných dřevěných staveb. Nebudou chybět ukázky prací studentů MZLU na téma Historické a současné dřevěné konstrukce.
Tradičně proběhne v expozici LDF MZLU (od 21. do 24. října) populárně naučná soutěž Poznejte naše dřevo. Podstatou bude přiblížení domácích dřevin široké veřejnosti všech věkových kategorií. Lidé se při ní dozvědí jak rozeznat jednotlivá dřeva mikroskopicky i makroskopicky. Výhodou je, že si budou moci vzorky osahat a porovnat jejich tvrdost, barvu, lesk, vůni i další vlastnosti. Součástí soutěže je výstava plakátů s obrázky a popisem našich hlavních dřevin. Úkolem soutěžících bude správně určit  pět vzorků dřev, ze správných odpovědí budou vylosováni výherci, kteří obdrží hodnotné ceny.

Mohlo by vás zajímat: