Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Fotoohlédnutí za výstavou Intertool ve Vídni

Pondělí, 02 Červen 2014 10:54

Tags: Automation | Intertool | Join-Ex | Scweissen | Vídeň | Výstavy

Wien Messe-1423Ve dnech 6. až 9. května se na Vídeňském výstavišti konaly tři souběžné výstavy – Intertool, Schweissen/Join-Ex a Smart Automation Austria. Poslední jmenovaná vlastně končila o den dříve, 8. května. Vídeňské výstavnictví má za sebou pořádně dlouhou tradici, ale výstaviště poblíž Prátru je poměrně nové. Sestává sice jen ze čtyřech hal a kongresového centra, ale vše je propojeno chodbami a celkově působí velmi útulně. Všechny haly jsou přibližně stejně rozlehlé a plocha každé z hal A, B a C přesahuje 15 tisíc metrů čtverečních, jsou tedy takové tři brněnské pavilony P a hala D navíc.

Výstava Smart Automation Austria zcela zaplnila halu A a zbylé dvě akce halu B a polovinu haly C. Výstavní plocha byla zahuštěná, jak v nejlepších ročnících Invexu, takže bylo se na co dívat a v okamžicích největších náporů návštěvníků se téměř prodírat uličkami.
Výstavu jsem navštívil 8. května, tedy ve svátek, který se evidentně v Rakousku neslaví. Halu A jsem prošel jen velmi zběžně, přesto jsem zaregistroval firmy Aucotec, nabízela softwary Engineering Base, Elcad, Ruplan, Aucoplan a Kabi, CAE Consulting, se softwary ePlan, ePlan Engineering Center, Engineering Base, E3.series, Zwcad, Wscad, Elcad, Comos, Ecscad, Eplan s celým svým portfoliem a WSCAD electronic se svým CAD/CAE produktem WSCAD Suite.
Zato kompletní prohlídka zbylých expozic v pavilonech B a C mi zabrala cca 4 hodiny. Velká část byla věnována strojírenským nástrojům a měření ve strojírenství, byly tu obráběcí stroje, roboty, sváření, atd. A nechyběly ani CAD/CAM/CAE softwary. Kromě stánků autorizovaných prodejců softwaru všemožných značek, nechyběl ani samostatný stánek například Siemensu, což nebylo až tak velké překvapení, ale světe div se – samostatné stánky tu mělo i zastoupení Autodesku a Dassault Systèmes! Jestli se nemýlím, tak na takto koncipované výstavě u nás jsem Dassault Systèmes doposud v této podobě nepotkal a Autodesk ČR se veletrhům také již nějaký čas vyhýbá. Jakou to má příčinu nevím, z pohledu návštěvníka je to jistě špatně.
Zcela v posledním koutě obsazené poloviny pavilónu C jsem pak našel malý stánek Czech Tradu s firmami GSP - High Tech Saws, HaS Lanškroun a Jirka & spol.
Dál už bez komentáře přidávám v nadpisu slíbené fotografie.
-kh-
Hexagon-1423
CAM software-1423
P5081978-1423
CAE simulace-1423
Siemens Hicad-1423
TopSolid SolidWorks-1423
Autodesk Dassault-1423
TU Wien-1423
Alphacam Faro-1423
WestCAM Bibus-1423
Obrabeci stroje-1423
SolidCAM ABB-1423
CzechTrade-1423


Mohlo by vás zajímat: