Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

3D gang disponuje největším 3D skenerem v Evropě

Pátek, 25 Duben 2014 07:08

Tags: 3D gang | 3D skener | 3D skenování | 3D tisk

Skenovani-1417Společnost 3D gang, specialista na 3D technologie, spustila největší 3D skener v Evropě a představila novinky a trendy z oboru 3D tisku a 3D skenování. 3D skener, Profi Studio IR, je unikátní zařízení postavené výhradně za účelem skenování lidí a zvířat, které tvoří 115 DSLR snímačů s 1Gigapixelovou strukturou. Skener umožňuje velmi rychlé, dostatečně podrobné a zcela neškodné zachycení člověka s realistickým vykreslením jeho podoby. Velkou výhodou tohoto skeneru je vyhotovení textury ve velmi vysokém rozlišení.

Aktuálně je 3D skenování využitelné v herním, filmovém, módním a oděvním průmyslu, zdravotnictví, v oblasti zachování kulturního dědictví, architektury, výrobě personifikovaných a ergonomických předmětů, anatomické simulaci nebo virtuální realitě.

Do budoucna se chce společnost 3D gang zaměřit na sledování nejnovějších trendů a nových projektů a přispět k jejich aplikaci v běžném lidském životě. Popularizací nového odvětví by společnost chtěla přispět k zájmu o tyto technologie i k rozvoji dalších zajímavých projektů, které posouvají hranice i za možnosti 3D. Standardní trojrozměrný tisk probíhá na tiskárně Zcorp 650 s parametry 390 000 barev, rozlišení 600 × 540 dpi a tloušťkou vrstvy 0,089–0,102 mm. Velikost samotné tiskové komory je 254 × 381 × 203 mm.

Nedávné realizace:

3D model
Na zakázku pro zahraničního klienta 3D gang provedl 90 skenů dětí ve věku 6-12 let ve třech různých pozicích, včetně pohybu či s drobnými hračkami. Každý 3D model se navíc dodával v provedení jak pro animaci, tak pro statickou HD prezentaci. Modely jsou určeny pro digitální, zejména architektonické, vizualizace.
skeny deti-1417

3D plavky – unikátní projekt v českém návrhářství
První česká kolekce 3D plavek vznikla díky spolupráci společnosti 3D gang s mladým kreativním návrhářem Marko Lopatićem na začátku tohoto roku. Unikátní projekt tak přinesl na trh módního průmyslu u nás zcela poprvé technologii 3D tisku. Pro správnou velikost modelů bylo třeba naskenovat celou postavu modelek, aby jim plavky padly na míru. Skenování se tak v ateliéru 3D gangu účastnily krásky jako Eliška Bučková, Kristýna Rabštejnová, Jitka Nováčková či Jana Doleželová.
3D plavky prehlidka-1417

3D figurky – působivé zachycení okamžiku reálné postavy
Samotné snímání trvá cca 5 - 15 minut a je prováděno pomocí neškodných světelných DSLR snímačů, které jsou rozmístěné kolem postavy. Následně se v soustavě počítače vytvoří prvotní 3D model. Tento soubor dále prochází kontrolou a případnými úpravami grafikem a poté se na 3D tiskárně zhotoví věrná figurka. Finálním výstupem je zmenšená kopie skenované osoby v podobě barevné figurky o velikosti od cca 15 do 35 cm. Figurka je vytvořena ze speciálního kompozitního prášku.
Figurka me3D 1417


Mohlo by vás zajímat: